At kunne færdes i skovområdet nord for Gjessø er absolut et vores bys allerstørste aktiver. Det er et kæmpe privilegium at have et sådant stykke unik natur lige uden for hoveddøren. Det bør vi i hele byen sætte pris på og ikke mindst passe på.

Skovlyst – som Gjessø Skov i virkeligheden hedder – er en privat skov. Ejeren har bestemt ingen problemer med at dele sin skov med os, det var et udtrykt ønske, da denne i sin tid overtog skoven. Omvendt var der, og er der stadig en helt naturlig forventning om, at vi alle gengælder den store velvilje med respekt og overholder de meget få begrænsninger, som der er for vores færdsel i og benyttelse af skoven.

Gjessø Lokalråd vil i den forbindelse minde om de vigtigste regler for færdsel og benyttelse af private skove – og dermed også Skovlyst.

 Begrænset adgang

Adgangen til skoven kan forbydes eller begrænses på dage, hvor der holdes jagt, og i områder, hvor der er intensivt skovarbejde.

Særlig tilladelse

Man skal have ejerens tilladelse til særlig benyttelse af skove – som f.eks. afholdelse af løb.

Som ovenfor angivet, så er færdsel med hund uden snor ikke tilladt – af hensyn til såvel vildtet som de øvrige gæster i skoven. For dem, der gerne vil have mulighed for at lufte deres hund under lidt mere frie forhold, så kan vi henvise til de såkaldte hundeskove, som vi er så heldige at have en del af her i området – se link: Hundeskove i Silkeborg (Hundeskove i Silkeborg Kommune | Alle hundeparker og hundeområder | Hundeskovene.dk)

Skovvandring i forsommeren

Gjessø Lokalråd og Skovlyst (ved Hede Danmark) planlægger i øvrigt i løbet af foråret/forsommeren at afholde en skovvandring, for alle, der gerne vil vide lidt mere om skoven. Datoen vil blive meddelt efter nytår.  

/Gjessø Lokalråd